Zaujímavosti

Je droždia dostatok?

Hneď na úvod by sme chceli upraviť informáciu ohľadom nedostatku droždia, ktorá sa šíri médiami. Droždia je v zásade momentálne dostatok z pohľadu výrobných závodov. Lesaffre, ako celosvetovo najväčší výrobca droždia, vyrába v súčasnosti viac droždia, ako je náš dlhodobý priemer. Rovnako napriek rôznym obmedzeniam v doprave zavážame droždie...

Kvasové variácie III. – Ražný kvas 400

devitalizovaný kvas vyrobený z fermentovanej ražnej múky; nevyžaduje žiadnu ďalšiu prípravu a možno ho použiť priamo do miesenia; neobsahuje žiadne prídavné látky; finálnym výrobkom dodáva osobitnú arómu špecifickú pre fermentovanú ražnú múku; použiteľný do všetkých druhov chlebov; nenáročné skladovanie, trvanlivosť až 12 mesiacov.   ...

Kvasové variácie II. – Štartovacia kultúra LV

zmes živých baktérií a kvasiniek určených na prípravu kvasu; neobsahuje žiadne prídavné látky; cestu dodáva požadovanú kyslosť a bohatú arómu; zaručená čistota aktívnych kvasných kultúr pre vaše cesto; skracuje čas potrebný na výrobu kváskových produktov; vhodná do chleba, ale aj do bežného či jemného...

Kvasové variácie I. – Creme de Levain

  jedinečný živý kvas v tekutej forme praktické a hygienické balenie, okamžite pripravený na použitie zaručená čistota aktívnych kvasných kultúr pre vaše cesto je možné použiť ho na prípravu kvasu, ale aj ako surovinu dávkovanú priamo do cesta vhodný do chleba, ale aj do bežného...

Zavarka uspela na výstave Gastra & Kulinária 2019

V dňoch 6.-9.11.2019 sa na výstavisku Agrokomplex v Nitre konal prvý ročník výstavy zameranej na trendy modernej gastronómie, potraviny, nápoje a zdravý životný štýl Gastra & Kulinária 2019. Počas výstavy sa konalo niekoľko súťaží pekárskych výrobkov, kde sa nám podarilo získať hneď dve ocenenia. Súťaž...

Fresh love na prvé zahryznutie

Keďže naším cieľom je neustále sledovať trendy a prinášať na trh nové a zaujímavé produkty, pripravili sme pre našich partnerov aj v tomto roku zaujímavú novinku. Ako prví a jediní na Slovensku prinášame produkt Zavarka pripravený na báze prírodného kvasu a varenej múky, ktorý je...

Otvorenie nového pekárskeho centra Baking Center™ vo Viedni

Skupina Lesaffre, kľúčový svetový hráč v oblasti výroby droždia a fermentácie, otvorila v Rakúsku nový typ pekárskeho centra Baking Center™, ktoré je kompletne venované priemyselnému pečeniu. Je strategicky umiestnené v srdci Európy a jeho hlavným poslaním je technologická pomoc a poradenstvo priemyselným pekárňam pri vývoji...

Naše úspechy na Danubius Gastro 2019

Aj z 26. ročníka veľtrhu Danubius Gastro 2019 sa nám podarilo odísť s ocenením v každej súťažnej kategórii. Súťaž o najlepšie pekárske výrobky bola organizovaná Cechom PaCRZ Slovenska spolu s Radou pekárov a cukrárov Slovenska. Teší nás, že odborná porota každoročne pozitívne hodnotí produkty, ktoré...

Naše úspechy na DANUBIUS GASTRO 2018

Z 25. ročníka veľtrhu sa nám podarilo odísť s ocenením v každej súťažnej kategórii. Súťaž o najlepšie pekárske výrobky bola organizovaná Cechom PaCRZ Slovenska spolu s Radou pekárov a cukrárov Slovenska. Teší nás, že odborná porota pozitívne hodnotí produkty, ktoré prinášame na trh, a že vieme vám, našim obchodným...