Aktuality

Kvasové variácie IV. – Zavarka Classic

jedinečná kombinácia varenej múky, celozrnného ražného kvasu a sladovej múky, finálnym výrobkom dáva príjemnú sladko-kyslú chuť a vláčnu striedku, neobsahuje žiadne prídavné látky, nevyžaduje žiadnu ďalšiu prípravu a dá sa použiť priamo do miesenia, vhodná ako na chlieb, tak na pečivo.                        ...

Dobrák – chlieb od srdca
Keďže posledné mesiace mali vplyv na prácu nás všetkých a v mnohom ju zmenili, meníme sa aj my. Našu komunikáciu ešte viac presúvame do online priestoru, aby sme mohli zostať stále v spojení. Chceli by sme vám predstaviť našu novinku – chlieb Dobrák a takto cez video vám sprostredkovať, ako sa Dobrák pripravuje, a ako vyzerá. Prečo Dobrák? Pretože je to skutočne dobrý chlieb a ako my hovoríme, chlieb od srdca.
10 miliárd ľudí na jednej planéte – Ste pripravení?
Ako výrobca droždia sme sa naučili zvládnuť proces fermentácie. Sme odhodlaní odhaliť nekonečný potenciál mikroorganizmov s cieľom dosiahnuť lepšiu výživu a ochranu planéty. Toto je poslanie, ktoré riadi našu spoločnosť a ktoré nás všetkých poháňa.   2050: 10 miliárd ľudí na jednej planéte - Ste pripravení?
Výroba v Lesaffre počas pandémie
Chcete sa dozvedieť, ako sme vyrábali droždie na vrchole pandémie Covid19? Pozrite si naše video priamo z výrobného závodu.  
Poďakovanie pekárom
Naše poďakovanie Vám všetkým, ktorí vstávate každý deň skoro ráno aj v tomto zvláštnom období, ktoré prežívame a ktoré sa dotýka nás všetkých...    
Je droždia dostatok?

Hneď na úvod by sme chceli upraviť informáciu ohľadom nedostatku droždia, ktorá sa šíri médiami. Droždia je v zásade momentálne dostatok z pohľadu výrobných závodov. Lesaffre, ako celosvetovo najväčší výrobca droždia, vyrába v súčasnosti viac droždia, ako je náš dlhodobý priemer. Rovnako napriek rôznym obmedzeniam v doprave zavážame droždie...

Kvasové variácie III. – Ražný kvas 400

devitalizovaný kvas vyrobený z fermentovanej ražnej múky; nevyžaduje žiadnu ďalšiu prípravu a možno ho použiť priamo do miesenia; neobsahuje žiadne prídavné látky; finálnym výrobkom dodáva osobitnú arómu špecifickú pre fermentovanú ražnú múku; použiteľný do všetkých druhov chlebov; nenáročné skladovanie, trvanlivosť až 12 mesiacov.   ...

Kvasové variácie II. – Štartovacia kultúra LV

zmes živých baktérií a kvasiniek určených na prípravu kvasu; neobsahuje žiadne prídavné látky; cestu dodáva požadovanú kyslosť a bohatú arómu; zaručená čistota aktívnych kvasných kultúr pre vaše cesto; skracuje čas potrebný na výrobu kváskových produktov; vhodná do chleba, ale aj do bežného či jemného...

Kvasové variácie I. – Creme de Levain

  jedinečný živý kvas v tekutej forme praktické a hygienické balenie, okamžite pripravený na použitie zaručená čistota aktívnych kvasných kultúr pre vaše cesto je možné použiť ho na prípravu kvasu, ale aj ako surovinu dávkovanú priamo do cesta vhodný do chleba, ale aj do bežného...

Zavarka uspela na výstave Gastra & Kulinária 2019

V dňoch 6.-9.11.2019 sa na výstavisku Agrokomplex v Nitre konal prvý ročník výstavy zameranej na trendy modernej gastronómie, potraviny, nápoje a zdravý životný štýl Gastra & Kulinária 2019. Počas výstavy sa konalo niekoľko súťaží pekárskych výrobkov, kde sa nám podarilo získať hneď dve ocenenia. Súťaž...